pripravte se 3 vcelkyvybaveni
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"
 
   

úvod

1994-5

1996

1997-8

1998-9

1999 I.

1999 II.

2000

2001-2

2002-3

novinky

1994-5

kazetový osmistopý magnetofon YamahaJeště týž rok sklouzává náš začínající živnostník na šikmou dráhu všech snílků bez kapitálu a nakupuje na leasing. Mikrofony, kazetový osmistopý magnetofon a nějaké efekty.

120,- Kč za hodinu, heslo "Nyní 2x tak lepší, stále však nejlevnější". Režie oddělená potapetovanou příčkou z bytového jádra. Zvuk se zlepšuje, ve své kategorii začíná mít studio úspěch.

Některé kapely z té doby nahrávací studio dodnes navštěvují, rostou společně, za jinými (mnohdy s obskurními názvy i repertoárem) se navždy zavírá hladina zapomnění (Co třeba Nequas-Transdisciplinární Holoquas, Hoprdox, Klystýr, Insekta, Jatka č.5, Agnus Dei, Easy AIDS...). Přitom by se z nich dalo sestavit album hitů - ty se však nikdy nedostaly dál než ke kamarádům a známým. Taky historek z natáčení bude pro vnoučky dosti. Master nahrávky zůstává na kazetě, kdo chce digitální DATku, musí zaplatit její vypůjčení.

Mnoho se ale nevydělá, za splácením leasingu jsou nekonečné hodiny ve studiu a měsíce bez volna. Taky začnou být patrné limity úzkého záznamového materiálu - zvuk je středový a nedá se roztáhnout, kapelámse širším obsazením beznadějně splývá do nečitelné koule. Nebylo by ono lepšítočit "líp, míň a za víc?"

Dále

   
 
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"

3bees studio - nahrávací studio a dům služeb muzikantům, založeno 1994 (Demos, Live & Loud)