pripravte se 3 vcelkyvybaveni
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"
   

úvod

1994-5

1996

1997-8

1998-9

1999 I.

1999 II.

2000

2001-2

2002-3

novinky

1998-9

Kakaxa s PVV té době sbírá náš zvukař hlavně muzikantské zkušenosti: každý večer má zkoušku s jinou kapelou, v každé hraje na jiný nástroj.

Přikupuje ještě 8stopý magnetofon - těch problémů s vypadáním synchronizace...!

Seznamuje se s šikovným producentem, který pro něj začne masterovat nahrávky. Ejhle, jak je to najednou mnohem podobnějšítěm západním! Kupuje klávesy, moduly a nahranými zvuky bicích spouští samply. To je cesta! Ne kolovrátkové mašinky, ale živý bubeník, jeho cítění a dynamika,a přitom taneční zvuky.

Nenávidí computery, ty šedivé kancelářské krabice, ořezaný digitální zvuk a hloupé tuc tuc. Sní o klasickém analogovém magnetofonu Studer se záznamem na široký pás, bez nutnosti šumové redukce. To ale znamená milionové částky.

Od producenta dostává lampový mikrofon Neumann, zpěvačky jsou unešené z krásy svého hlasu. Takhle se ještě neslyšely. Cena se opět kosmeticky navýší na 380,- Kč. Vznikají některé opravdu výjimečné nahrávky. Bosworth, Southpaw, OOZ, Divokej Bill, kapely se vracejí v ročních intervalech. Zlatá éra analogu.

Na hudebním veletrhu už ale nikdo magnetofony nenabízí, lidé se srocují u předváděček jakéhosi harddiskrecordingu, padají samá neznámá slova, nerozumí tomu, znechuceně odchází. Jak ale jít v nahrávání dál?

Dále

   
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"

3bees studio - nahrávací studio a dům služeb muzikantům, založeno 1994 (Demos, Live & Loud)