pripravte se 3 vcelkyvybaveni
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"
   

úvod

1994-5

1996

1997-8

1998-9

1999 I.

1999 II.

2000

2001-2

2002-3

novinky

nahrávání

2001-2

Po technické stránce se ve studiu mnoho nemění: přibývá spíše softwaru a pluginů, novým jevem je časté měnění počítače za výkonnější (to totiž přímo ovlivňuje možnosti mixu) či nákupě větších a větších harddisků.

Dan-druhý zvukaYPráce je dost, přichází dokonce další začínající zvukař, takže už se ve studiu střídají tři. Nahrávky na CD zde realizují např. Southpaw, Klec, Šanov, vyjímečně nabušený sound mají např. punkoví Thalidomide, často se masteruje a pravidelně nahrává mluvené slovo.

V létě ale vybuchne několik domluvených kapel a po několika letech najednou není práce. Rezerva na účtě žádná, celá léta je to pořád jen o splácení půjček.Co teď? Náš zvukař to tedy jako zapálený cyklista zkusí jako messenger, ale znáte to: "nadře se hodně a nic moc nevydělá", nakonec to řeší další půjčka...

A další léto se situace opakuje. A to už je nutné řešit, vypadá to, že se teď nahrávací studio obchodně dostalo na předěl: pro ty, kdo si nahrávku platí sami, už začíná být trochu drahé (470,-), pro velké firmy je zase podezřele levné a hlavně - levně vypadající.

Zvuk je sice srovnatelný s dvojnásob drahými studii, ovšem velikost a vzhled je sráží do kategorie "demo".Nedá se nic dělat, je nutné investovat do interiéru arozšíření.

- Nebo zlevnit, propustit ostatní zvukaře a vrátit se zpátky k demosnímkům.

Dále

   
"Nejsme nejlepší nahrávací studio v Čechách,jsme nejlepší Včelí nahrávací studio na světě!"

3bees studio - nahrávací studio a dům služeb muzikantům, založeno 1994 (Demos, Live & Loud)